Полицейските гонки не са често срещано събитие в България, но в извънреден случай можем да станем свидетели на подобно преследване. В САЩ, обаче, те са често срещано явление и затова американските полицаи се борят по всевъзможни начини с предотвратяването им.

Най-новото изобретение се нарича „захващаща полицейска броня“ и изглежда като джаджа от поредния екшън филм с Джейсън Стейтъм. Устройството се прикрепя на полицейския автомобил и може буквално да улови в паяжина гумите на колата беглец.

Това всъщност е скоба от ремъци и разтегателни въжета под формата на паяжина, която излиза хоризонтално от преследващата кола. Влизайки в контакт със задната гума на преследвания автомобил, задната ос блокира и позволява на полицейската кола да контролира превозното средство, за да го спре.

Изобретението не е сложно като изработка и изглежда семпло, но може да бъде от голяма полза в борбата на полицейските служби с престъпността. Засега тази практика се използва от американските полицейски служби, но защо да не се въведе и в Европа? Вижте демонстрация на това интересно и иновативно устройство във видеото по-долу.