Съпругата на депутата от БСП Сашо Симов разкри как преборва коронавируса. Юлия Ал-Хаким е в карантина заедно с народния представител. 

Тя признава, че на този етап кара заболяването в леката му форма.

Ето какво препоръчва на стената си във Фейсбук:

Понеже вече имам опит с ковид 19 и до момента го карам като съвсем банална настинка, ще опиша тук продуктите, които пия - някои от месеци, други откакто се разболях, с които укрепих имунната си система.

Аз не съм лекар, посочвам само неща, които са безвредни и които на мен са ми помогнали, не претендирам за нищо друго.

1. Аспирин протект всяка вечер.

2. Ресвератрол на таблетки. Естествен антибиотик и антиоксидант, който може да контролира инсулиновата резистентност и подпомага пациенти с диабет, наднормено тегло, сърдечно-съдови заболявания.

Съдържа се в малки количества в качественото червено вино, затова го наричат френския парадокс - смята се, че е една от причините французите да имат такъв нисък брой инфаркти при толкова висока консумация на сирена и мазни храни. Ресвератролът намалява риска от образуване на кръвни съсиреци.

Смята се, че има и антираков ефект. Аз пия по една таблетка дневно, от марката Now, чието качество на продуктите съм много доволна, но всеки е свободен да експериментира с различни видове. Смятам, че е незаменим помощник за сърцето при боледуващи от ковид.

3. Омега 3, по една таблетка дневно. Имайте предвид, че има разреждащ кръвта ефект, в комбинация с аспирина може да дойде твърде много.

4. Магнезий. Във всяка аптека продават магнезий, но една от най-добре усвояваните форми от организма е магнезиевият цитрат.

Александър имаше навика да се върти по цяла нощ, откакто пие по една таблетка преди лягане, заспива непробудно. А спокойният качествен сън е основният стълб на силната имунна система.

Магнезият действа и върху нервната система, върху психическите състояния, което го прави задължителен при тези нива на психоза, в които живеем напоследък.

5. Най-важният компонент за укрепване на имунитета считам, че е кокосовото масло. Но не това масло, което продават в аптеките за козметични цели, купете си го от някой биомагазин. Има такива без аромат, избягвайте ги, те се правят от некачествени орехи.

Изберете си едно хубаво кокосово масло, ще го познаете по цената - колкото по-скъпо, толкова по-добре. Половин килограм трябва да излезе около 25 лева и да ви стигне за месеци.

Топлите си чаша мляко, разтваряте по една супена лъжица в него, добавяте захар, мед, канела, каквото искате и пиете поне по веднъж дневно, ако сте с ковид - два-три пъти. В момента се правят проучвания доколко кокосовото масло неутрализира вируса на ковид, маслото се използва и в състава на лекарства на болни от ХИВ.

Причината е, че кокосовото масло има свойството да убива вируси, гъбички и бактерии заради високото съдържание на лауринова, каприлова и капринова киселина. Установено е, че тези киселини пробиват мембраната на вирусите и бактериите и така организмът бързо ги елиминира.

Кокосовото масло е с доказан ефект върху вируса на морбили, грипен вирус, вирус на левкемия, пневмовирус, вирус на хепатит С, вирус на Епщайн Бар и много други.

Средноверижните мастни киселини в кокосовото масло убиват бактерии като стрептококи, стафилококи, neisseria, която причинява гонорея и менингит, хеликобактер пилоти, която причинява стомашни язви.

В началото е малко трудно за приемане, организмът преминава през очистителна криза и е възможен лек дискомфорт, който обаче не трябва да ни отказва от кокосовото масло. Най-добре го консумирайте след хранене.

Ако имате някаква инфекция или рана, или изгаряне, или херпес, намажете се с кокосово масло и ще разберете как действа.

6. Чай от джинджифил, много любим. Веднъж свалих температурата на Александър само с чай от джинджифил. Нарязвате на тънки филийки пет-шест парченца от корена, сварявате ги в 300 мл вода, държите поне пет-седем минути след завиране - да стане по-лют и пиете.
Аз добавям по половин изцеден лимон вътре и лъжичка захар, защото обичам да го пия горещ, а горещата вода унищожава ползите от меда.

7. Спокойствие и само спокойствие. И топла готвена храна.