Студентката Елена Данова спечели короната на Царица Роза Карлово 2021 година. Kметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на младата дама един от символите на града – златна роза. 20-годишната Елена е от град Кричим, студентка в Софийски университет, специалност „Връзки с обществеността“. 

Тя има корени в Карлово, пред камерата на БЛИЦ коментира, че се чувства карловка и обича този емблематичен за България град. Пет години Елена е изучавала актьорско майсторство, в свободното си време е модел. Елена спечели короната в надпревара с още 8 красиви и талантливи девойки. За първа подгласничка бе избрана Мария Чолакова от Хисар, за втора – Марияна Копчева от Карлово. Двете момичета са ученички. Наградата на Асоциация на цариците на розата бе присъдена също на Марияна Копчева.

Конкурсът тази година бе организиран по различен и нетрадиционен начин. Представянето на участничките се проведе в три модула, които се излъчиха на етапи в електронното пространство. Претендентките се представиха с народни носии и с официални - бизнес тоалети, в първи и втори модул, а в третия - бяха интервюирани от актьора Веселин Плачков.Награждаването се проведе в залата на Обредния дом в подбалканския град, където девойките дефилираха с официални тоалети на модна къща „Бандерол“ пред eдинайсетчленно жури, с председател Красимир Манолов – главен мениджър на ОФК “Левски Карлово“. Царица на Розата Карлово 2019/2020 Яна Цветкова предаде символа на своята власт на Елена Данова, която благослови земята и хората от Долината на розата.

В продължение на една година новата повелителка на Розовата долина ще представя Карлово по света и ще бъде официалното лице на Карлово във всички събития и празненства. Водещ на награждаването бе популярният актьор, изиграл редица неповторими роли в българските кино и театър - Веселин Плачков.
В продължение на една година новата повелителка на Розовата долина ще представя Карлово по света и ще бъде официалното лице на Карлово във всички събития и празненства. 


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ