Бивша участничка в австралийското риалити шоу Australia's Next Top Model разказа за тежкия живот на момичетата, които се стремят към успешна кариера в света на модата. Откровената история на Тайла Робъртс буквално взриви Инстаграм.

Тя споделя и един плашещ колаж. На двете снимки австралийката позира пред огледалото. Едната е от времето, по което е работила като модел. На нея изглежда напълно изтощена, а изпъкналите й ребра са способни да изплашат мнозина.  „Всичко, което виждам на снимката вляво, е печал, изтощение, неувереност и това, че сам по себе си не представляваш нищо. Ценни са само мерките си. Ето какво прави с вас индустрията, фокусираща се над това как изглежда външната ви обвивка”, пише Тайла.

Австралийката живеела в истински ад, изпадала в паника при всеки излишен милиметър по талията си и се подлагала на зверски диети.„Винаги съм се борела за това тяло. Изпадах в ужас при мисълта, че само за миг мечтите ми могат да рухнат, ако цифрите на кантара покажат малко повече. Щастлива съм, че в края на краищата успях да се възстановя”, пише Робъртс.


 
Тя добавя, че гледайки стари снимки от бекстейджа, си спомня как се е налагало да става в 5 часа сутринта, след това да ходи цял ден с обилно количество грим по лицето, докато „очите й не се налеят с кръв”.По думите й, за да залъжат желанието си за сладко, момичетата са принудени да пушат, а обувките, с които дефилират по модния подиум, винаги са с два размера по-малки.

Освен физическите мъчения моделката била подложена и на огромен емоционален натиск. „Ако не откриваш или закриваш шоуто, означава си нужда само за масовката. Не спирах да се сравнявам с момичетата и да си задавам въпроса защо нито веднъж не съм попадала на ревюта, за които съм мечтала”, споделя още тя.

В един прекрасен момент обаче Тайла разбрала, че здравето й е по-скъпо и спряла да се притеснява за външния си вид. Обградила се с хора, които я ценят не заради размера на талията й и най-накрая се чувства щастлива.