Европейската шампионка по лека атлетика Ваня Стамболова е известна с професионалните си успехи, но благодарение на участието си във „Фермата“ тя открехна вратата за зрителите и за част от личния си живот. Именно в шоуто тя сподели, че е невероятно щастлива с половинката си Веско, с когото са заедно от около година. В един от видеодневниците си Ваня дори му предложи брак, обяснявайки колко много иска двамата вече да създадат семейство.
 
Веско, който по думите й не желае да е под светлините на прожекторите, също направи реверанс към нея и записа любовно видеопослание към нея. Малко преди финала на „Фермата“ обаче, Веско успя и да разстрои Ваня и да предизвика сълзите й.
 
Причината атлетката да се разплаче бяха писмата, което тя и останалите фермери получиха като награда от последния исторически куиз, който се проведе в шоуто.
 
Стамболова се надяваше, че именно гаджето й ще е човекът, който ще й изпрати послание, ще я окуражи и ще й се обясни в любов. Това обаче не се случи, а писмото, което тя получи, беше от майка й. Въпреки че чу, че Веско я чака навън, това не успокои шампионката и тя не скри, че е разочарована.