Кралят на поп музиката Майкъл Джексън е бил подлаган на тормоз от родители, които се опитвали да го накарат да се сприятели с децата им. Това твърди личният телохранител на Джако Мат Фидес пред „Дейли Стар“.
 

Фидес разкри, че постоянно имало натиск от майки и татковци над Майкъл да се сближи децата им.
 
Ако получели отказ, родителите избухвали гневно, а Майкъл бил твърде любезен, за да им каже „не“.
 


„Никога не бяха доволни, родителите бяха тези, които бутаха децата си към него през цялото време“, казва Фидес.
 
Гардът, който в момента управлява най-голямата в света верига от школи по бойни изкуства, заявява, че всички обвинения за сексуално насилие към деца към Майкъл Джексън са неверни, „глупости“ и че певецът не се е интересувал от деца.
 
Той посочва още, че за Джако било „съвсем нормално“ да има хора, които да остават в стаята му.
 
Обяснява, че този навик се е развил с времето за по-голямо удобство, а и му останал от детството, когато Майкъл оставал при по-големите си братя.
 


„Той нямаше никакъв интерес към децата, това е нелепо. А хората непрекъснато говорят за „малки момченца“. За нас, които го познавахме, феновете, които искаха да са около него, бяха момчета, момичета, деца като цяло“, казва Фидес.
 
„Но родителите тикаха децата си към Майкъл“, допълва той.
 
Приятелството му с децата, обаче, в комбинация с тайнствения му личен живот, довели до обвиненията в сексуално посегателство.
 
Фидес разкрива още: „Излизахме на пазар и те разпознаваха Майкъл. Родителите караха децата да се приближат и да се запознаят, а Майкъл беше любезен. Снимаха се, а когато трябваше да го отведем – това ни беше работата, родителите избухваха гневно“.
 
„Никога не бяха доволни, родителите бяха тези, които тикаха децата си към него през цялото време. Постоянно чувах: „отиди да останеш с Майкъл“ и „питай Майкъл дали може да останеш в стаята му“, добавя той.
 


Според Фидес, певецът много се страхувал да стои сам. Веднъж охраната открила фенове, които се криели под леглото му. Мнозина се опитвали да си резервират стая в хотела, където той бил отседнал.
 
Група фенове се промъкнали на сватба, само за да се срещнат с Джако.
 
Фидес изтъква, че го е охранявал денонощно. „След прекараното толкова много време с него знам, че обвиненията са глупост:. Казва той.
 
„Семейството му не иска децата му да растат, смятайки баща си за насилник на деца. Той заслужава репутация като Бетовен. Стресът върху семейството е невероятен“, коментира още гардът.

Превод и редакция: БЛИЦ