Ирен Кривошиева посвети стихове на Ламбо и ги публикува във Фейсбук. Звездата от „Хотел Централ” и „Аз, графинята” е написала стихотворението, в което разсъждава за живота и смъртта, пише в. „Телеграф”.

То е като продължение от онзиденшния й пост. Малко след кончината на Стефан Данаилов единствената жена, която има дете от него, написа „Какво е смъртта?” и на практика обяви вестта за траура.
 
Кривошиева написа:

Днес ни има,утре няма!
И защо сме във света?
Даже дълго ни държи,
битката на съвестта.

Всяко сладко е горчиво.
Всяко смешно е в тъга.
Славата извива ни
и ни прави на дъга.

Измъкнали се от пръстта,
във пръстта ни закова.
Колкото високо да е тя,
пак надолу спуска се
в калта.
Погребението на Ламбо ще е в понеделник, когато от Америка си пристига синът му Владимир.

През сълзи племенницата на Стефан Данаилов  Росица Обрешкова разказа в телевизионно предаване, че преди смъртта го е посетила в реанимацията. Той пушел цигара в леглото и й казал: „Разрешиха ми. Сестро, оня ден разбрах, че умирам. И като ми стана смешно, така се смях. Сега вече ми е много забавно”.

Втрещена Росица разказва за болестта му: „Това беше една битка, в която никой от нас не знаеше, че той има рак на белия дроб. Той едва дишаше. Беше в съзнание известно време. Първото нещо, което пита, беше кога са му представленията. Аз излъгах подло, казах: „Вуйчо, спокойно, само едно сме свалили”. Той нямаше планове да си отива”.