Българската принцеса Мафалда Сесилия Сакскобургготска мечтае да покори европейските музикални класации и прави големи крачки в тази посока, съобщават испанските медии, пише "Телеграф", като се позовава на публикации в испански медии.
По-голямата дъщеря на княз Кирил Преславски и испанката Росарио Надал и първа внучка на Симеон Сакскобургготски се занимава с пеене от малка, а понастоящем учи музика в престижния университет "Бъркли" в Бостън, където са завършили редица знаменитости от световната музикална сцена.

Въпреки че е закърмена с мода, тъй като майка й Росарио е дългогодишна муза на дизайнера Валентино, българската княгиня винаги е мечтала да стане световноизвестен музикант. Известната наследница има амбициите през следващите години да покори класациите на "Билборд".

На 14-годишна възраст създава първата си песен, а на 17 идва ред и на първия й концерт. "Осъзнах, че музиката ще заеме много важно място в живота ми", споделя пред испанско списание красавицата. Тя сама композира и пише текстовете на песните си. Вече има няколко сингъла, пуснати на музикалната платформа "Саундклауд", които се радват на успехи.

Макар да не знае български царската особа се прочу с любовта си към нашите традиции и история. Мафалда често пее народни песни и играе хора на инициативи, организирани от княз Кирил Преславски или от създадения от него клуб на българската общност в Лондон.

Красивата щерка на Кирил Преславски има магнетично излъчване и пее като славей, не спират с хвалбите западните медии. Мафалда има всичките основания да се надява, че ще покори музикалните среди. Критиците я сравняват с най-популярната звезда на нашето съвремие - Адел. Заради звученето на тембъра на гласа й царската внучка е певица, която всеки би трябвало да чуе, пишат престижни издания зад Океана и Европа.