Британският принц Уилям се е заразил с COVID-19 през април, по същото време, когато се зарази и баща му, принц Чарлз. Това твърдят британски медии, позовавайки се на източници в двореца Кенсингтън.

Уилям, внук на кралица Елизабет II и втори поред в линията за наследяване на британския трон, е запазил диагнозата си в тайна, защото не е искал да тревожи страната, пише в. "Сън".

"Случваха се важни неща и не исках да тревожа никого", е казал Уилям според източниците на изданието.

Бил е лекуван от лекарите на двореца и е последвал правителствените указания да се изолира в семейното имение Анмър Хол в Норфолк, съобщава вестникът и добавя, че въпреки всичко той не спрял да изпълнява ангажиментите си през април и провел 14 телефонни и видеоконферентни разговора.

"Уилям беше много тежко поразен от вируса. В един момент той имаше проблеми с дишането, беше очевидно, че всички около него бяха изпаднали в доста голяма паника", каза източник на "Сън".

Би Би Си също потвърди новината от свои източници снощи. Дворецът Кенсингтън и кабинетът на Принц Уилям отказаха да коментират.
БЛИЦ припомня, че от резиденцията на баща му, принц Чарлз, на 25 март съобщиха, че Чарлз е дал положителен резултат за коронавирус. Престолонаследникът се беше изолирал в резиденцията си в Шотландия за седем дни с леки симптоми.

На 27 съобщи, че се е заразил и премиерът Борис Джонсън.

Великобритания беше ударена тежко от коронавирусната епидемия и регистрира 46 717 смъртни случая от COVID-19.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!