Освен поддържани дами, фолк певиците се оказаха и страхотни домакини. Пайетени ленти, дантели, камъчета - всичко ще влезе в употреба за боядисването на великденските яйца. 

Любимката на народа Ивана ще ходи на църква в полунощ. За нея Коледа и Великден са най-големите празници в годината и никога не ги пропуска. Чаровницата не си позволява и да работи на тези дни. Винаги се събират три поколения - с майка  и дъщеря  Теодора, съобщава "Марица".

„Майка ми боядисва първото яйце червено и ни маже по челата. Теодора пък прави по-изчистени яйца - розови, сини.  Аз се доверявам на настроението си. Всяка година правя различни. Една година боядисвах с брокат и изцапах цялата къща. Казах си: Ето това са чалга яйца“, смее се певицата. 

Тя използва всякакви материали за подготовката им - пайетени ленти, дантели, и винаги разчита на вътрешната си емоция. 

„Тази година като че ли ми се иска да наблегна на бебешко розовото“, споделя Ивана. 

Димана също ще прекара великденските празници с най-близките си. Вечерта в събота е на участие, обаче ще се постарае да го съчетае с църквата в полунощ.  „Аз съм вярващ човек, ходя на църква и уважавам този празник“, споделя брюнетката. 

Тази година певицата боядисва яйца и в четвъртък, и в събота. Използва традиционните бои и не рискува с експерименти.  Обича изчистените яйца, такива, каквито ги помни oт детството си. 

Фолк певицата Алекса пък ще работи в навечерието на празника. В събота вечерта има участие в Хасково. „За пръв път няма да отида на църква, но в неделя няма да пропусна“, зарича се певицата. Тя ще боядисва яйца и ще заложи на експеримента. Заедно с по-малкия си брат ще се отдадат на въображението си. Ще използват лепенки, дантели, кристалчета, но как точно ще ги изработят, ще решат в последния момент.