От момента на зараждането на отношенията между принц Хари и Меган Маркъл към персоната на сегашната херцогиня ма Съсекс бе приковано нездравословното внимание на таблоидите. Нали в света до ден днешен царува един стереотип, че "простолюдието" става принцеса само в детските приказки.

Но в последно време подобният сценарий се превръща в истинска тенденция. Наскоро извънбрачният син на коронованата принцеса на Норвегия, 21-годишният Мариус Борг Хойби, развъртя горещ роман с живееща в Лондон моделка.  Има още доста време до сватбата, но пресата вече успя да обърне с хастара навън живота на младото момиче.  Както стана ясно, до скоро Джулиана не е имала никаква връзка с висшето общество. 

 Подобно на Маркъл, до момента на запознанството си с Мариус момичето е могло да се похвали само с внушителните си успехи в модния бизнес. Все пак, освен ефектните снимки в бански, в портфолиото на моделката има и топлес снимки за Playboy.

Когато информацията за сътрудничество с мъжката библия се появи в седмичника Se og Hør, монарсите бяха вече принудени да се намесят в ситуацията и да нарушат своето мълчание.Коронованият принц Хохон и неговата съпруга Мете-Марит направиха изявление за пресата: "Ние знаем Джулиана като трудолюбиво и способно момиче, тя не заслужава подобна слава. Мариус Борг Хейби многократно е казвал, че не иска да е в центъра на вниманието на медиите. Той благодари на пресата на Норвегия, че защита неговото желание". Горещата брюнетка въобще не се смущава от повишения интерес към своята персона: момичето продължава да публикува снимки в провокативни тоалети в своя Инстаграм. От друга страна, младежите имат пълното право на личен живот и подобно поведение на журналистите се оценява като нарушаване на неприкосновеността на личния живот на 21-годишният юноша. Все пак през 2017 година Мариус Борг Хейби се отказа от изпълняването на обществените монаршески задължения. Снимката му веднага бе отстранен от официалния сайт на кралското семейство на Норвегия.  Мариус Борг Хейби е резултат от отношенията на коронованата принцеса Мете-Марит с Мортен Борг, преди тя да се запознае с коронования принц на Норвегия Хокон. Мариус е полубрат на принцеса Ингрид Александра и принц Свере Магнус. Хейби няма титла, защото не е дете на наследния принц.  "Мариус винаги е бил и ще бъде важен член на нашето семейство. Той винаги е имал публична роля, която е много трудно да бъде квалифицирана. За разлика от брат си и сестра си той няма официални ангажименти и не е публична личност", се казва в писмо на нейно величество Мете-Марит.  

Известно е, че Джулиана е стара позната на Мариус. Миналата година двамата преди Коледа посетиха Лондон. Няколко седмици по-късно Мариус публикува в социалните мрежи снимки, на които целува красавицата. 

Превод и редакция: БЛИЦ