Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл ще настояват за засилена и по-ефективна охрана в Канада, след като се оттеглят от кралските си задължения. Това съобщават световните медии.

Хари и Меган обявиха война на кралица Елизабет II

Двойката се съгласи да спре да използва марката си Sussex Royal, когато се оттегли като старши членове на кралското семейство на 31 март, но настоя за по-засилена охрана. До момента не е ясно кой ще плати за нея, въпреки че според слуховете бащата на Хари - принц Чарлз, се е съгласил да поеме временно плащането по сигурността на двойката в Канада.

Службите в Канада на крак: Голяма опасност дебне Хари и Меган

В изявление на уебсайта си Хари и Меган съобщават: „Договорено е херцогът и херцогинята на Съсекс да продължат да изискват ефективна сигурност, за да защитят тях и сина им.

Това се основава на факта, че херцогът е публична личност, както и на това, че е роден в Кралското семейство, а също и на военната му служба, собствения независим профил на херцогинята и споделеното ниво на заплаха и риск, документирани през последните няколко години".

Постът завършва с думите, че повече подробности не могат да бъдат съобщени от съображения за сигурност.

Двойката също така твърди, че няма закон или правило, което да им попречи да използват думата "royal" в своята марка, но въпреки това обещават да не я използват след пролетта на тази година.

БЛИЦ припомня, че 35-годишният Хари и 38-годишната Меган обявиха решението си да се оттеглят от кралското семейство в публикация в Instagram миналия месец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!