Немските рок легенди Scorpions прекъснаха австралийското си турне, за да претърпи вокалистът Клаус Майне спешна операция, предава "Монитор".

71-годишният певец се е подложил на интервенция за премахване на камък в бъбреците, а причината описа като „много болезнена атака“.

Поставен му е и стенд, а изпълнителят на Rock You Like A Hurricane попита риторично в социалните медии: „Можете ли да си представите как се чувствам в момента?“

Майне се извини на феновете си, че се е наложило да отложат концерта с Whitesnake, който трябваше да бъде на 22 февруари, но увери, че за него се грижат и той е „в най-добрите ръце“.

Очакванията са да се възстанови до другата седмица, а в близките няколко да насрочат нова дата за шоу.

„Скъпи фенове, първо добрата новина. Имахме фантастично шоу в Мелбърн миналата сряда, обожавам всяка минута от него и се чувствам толкова добре да съм отново в Австралия. Лошата – претърпя операция за премахване на камък в бъбрека в болница в Мелбърн... беше много болезнена атака...“, обясни певецът в публикация в социалните мрежи.

„Лекарите премахнаха камъка и ми поставиха стенд. Можете ли да се представите как се чувствам в момента? Толкова съжалявам, Сидни.

Надявам се да насрочим нова дата другата седмица. Доктор Катц и екипът му се грижат много добре за мен.

В най-добрите ръце съм, но вярвам, че ще съм отново на крака в началото на идната седмица. С много любов и натежало сърце от Мелбърн... Клаус“, гласи цялото съобщение на фронтмена на Scorpions.