Британският актьор и носител на "Оскар" Колин Фърт и съпругата му, италианската продуцентка Ливия Джуджоли се разделят след 22 години брак, съобщава „Пийпъл“.
 
59-годишният Фърт, познат с ролите си в продукции като "Речта на краля", за която печели "Оскар", "Наистина любов", "Дневникът на Бриджит Джоунс", "Гордост и предразсъдъци", и 50-годишната Джуджоли са семейство от 1997 г. и имат две момчета.
 
"Колин и Ливия се разделиха. Те поддържат близко приятелство и остават обединени от любовта към децата си. Молбата им е правото им на неприкосновеност на личния живот да бъде уважено. Темата повече няма да бъде коментирана", се посочва в съвместното им изявление.
 
Преди няколко години Колин Фърт и Ливия Джуджоли преживяха кратка раздяла, по време на която продуцентката имаше връзка с италианския журналист Марко Бранкача.
 
След края на аферата Ливия се оплака, че италианецът я преследвал и ѝ изпращал заплашителни съобщения. Историята лъсна през март 2018 година, когато отново в съвместно изявление беше съобщено, че фотографът я тормозел.