Паметник на Гого от "Тоника" е издигнат на гроба на покойния певец. Три години след смъртта на изпълнителя композиторът Стефан Диомов и още близки приятели на Гого Найденов са му направили паметник в бургаския гробищен парк, пише "България днес" .

"Бяхме намислили още преди години да го издигнем в негова чест. С удоволствие участвах, защото Гого заслужава. Той имаше много приятели, които никога няма да го забравят!" - сподели Стефан Диомов на годишнината от смъртта на Найденов.
След кончината на покойния изпълнител между съпругата му Ева и композитора се водеше люта битка. Диомов бе забранил на изпълнителите от разпадналата се "Тоника" да пеят неговите песни, а с Ева Найденова си разменяха жлъчни реплики в медиите. Синът на Гого и Ева дори стигна дотам да обвини Диомов, че има вина за смъртта на Гого.

Три години след смъртта на певеца скандалите и обидите са вече в миналото и отдавна забравени. Ева направи първата крачка към сдобряването, обявявайки в телевизионен ефир, че съжалява за държанието си към Диомов. Малко след това двамата се срещнаха на гроба на Гого, заровиха томахавката завинаги и вече са в нормални взаимоотношения.

"Всичко е забравено, скандалът беше безсмислен. Получих обаждане от Ева за Коледа, за именния ми ден, за новата година. Нещата се подредиха в правилната насока, за което съм много благодарен" - разкрива още композиторът.
Георги Найденов си отиде на 10 януари 2014 г. след дългогодишно и тежко боледуване. Поставената му първоначална диагноза беше синдром на ЛАС (летерална амиотрофична склероза).
Гого опита лечение в Европа и Китай, но без особен успех. Впоследствие се оказа, че диагнозата е лаймска болест и всъщност певецът е лекуван неправилно. Затова се наложи по-късно Гого да чисти организма си от тежки метали, които натрупал от продължителното пиене на лекарства. Предположенията бяха, че Гого е прихванал лаймската болест по време на турне във Виетнам преди 30 г.
След смъртта на съпруга си Ева продължи да работи. Заедно с Виолета и Красимир Гюлмезови създадоха групата "Тоника Домини", а в памет на Гого направиха песента "Вместо сбогом". Тримата все още работят заедно и имат участия из страната.
Талантът на звездния си дядо е наследила единствената му внучка Ева. Това разкри преди време синът на певеца Димитър Найденов.
"Пее и има данни, но е доста срамежлива. Вкъщи от време на време си пеем двамата, но пред хора се притеснява. Опитвам се да я накарам да го прави по-често, но в момента се е насочила главно към по-различен вид изкуство, а именно танците" - разказа Димитър, който също навремето е имал мераци за голямата сцена, които обаче татко му бързо е секнал.
Преди година паметта на Гого беше почетена от непознат бургазлия, пожелал да запази анонимност. Той подарил на града си озвучителна система, която произвежда специален сигнал, отбелязващ кръглите часове от 17.00 до 21.00. Озвучителната система е поръчана и конфигурирана специално за Бургас. Заслушвайки се в приятния и ненатрапчив сигнал, жителите на града намират в него мотиви от емблематичната песен "Бургаски вечери" - един от символите на морския град.

Синът му Димитър:

Усетих кога татко си отива

Ден преди смъртта на Гого синът му Димитър е бил с него. Той е посетил родителите си в дома им, където до последно Ева се грижише за съпруга си.
"Бях при него вечерта, преди да почине. Нищо не си казахме. Преди да си тръгна, само се погледнахме и аз разбрах какво следва. Помислих си да се върна и да му кажа нещо, но не го направих, а продължих напред. Същата нощ най-лошото се случи" - спомня си в свое интервю синът на Гого три години след смъртта на родителя си.