Може би всяка жена се сравнява с моделите, които изглеждат идеално на снимките, публикувани в социалните мрежи, пише tialoto.bg.

Но все повече и повече от тези модели използват своите страници, за да покажат стриите и целулита, като целта им е да докажат, че т. нар. „несъвършенства“ са напълно нормални.

Софи Търнър, модел от Обединеното кралство, наскоро сподели снимка, направена зад кадър по време на своя фотосесия. На снимката бедрото на Търнър заема централно място и много ясно се вижда, че има целулит.

„Бях ядосана, когато видях тази снимка, заради целулита ми – той беше в съзнанието ми, но защо? Аз съм повече от целулита, мазнините по корема и задните ми части и целулитът е нормален.“, пише тя.

Моделът обяснява, че целулитът е естествена част от женското тяло и тя го има от 12-годишна възраст.

Търнър не е първата, която публикува необработени снимки в социалните медии. Супермоделът Ашли Греъм е известна с това, че обича своите извивки и не се страхува да привлича вниманието към целулита си.

Искра Лорънс е друг модел и знаменитост в социалните медии. Тя доби популярност със своите публикации в защита на позитивното отношение към тялото.

Тя споделя, че никога не обработва снимките си, тъй като иска всички жени да обичат и оценяват телата си такива, каквито са.
Габи Грег, която има моден блог, също заговори за несъвършенствата на тялото. Още през януари Грег сподели видео, в което се вижда как нейният целулит сякаш „изчезва“, докато върви.

„Целулитът е нормален и няма от какво да се срамувам“, пише тя.