Актьорът Лиъм Хемсъуърт проговори за пръв път след раздялата с Майли Сайръс, която се случва само 7 месеца след тайната им сватба. Ден след като стана ясно, че двамата са разделени, секссимволът беше забелязан близо до Бризбейн заедно със семейството на брат си Крис.
 

Най-големият Хемсуърт – Крис, който е най-популярен с ролята си на бог Тор във хитовата поредица „Отмъстителите“, празнува рожден ден в скъпарското си имение в същия ден, когато най-малкият му брат получи тежък удар.
 


29-годишният Лиъм изглеждаше доста потиснат и мрачен, облечен небрежно в суичър и черни дънки. В компанията на Крис и децата му той влезе в магазин за замразен йогурт, където седна в ъгъла, очевидно в кофти настроение.
 


Към него се приближил човек на Daily Mail Australia, който го попитал за раздялата с Майли. „Не разбираш какво е. Не искам да говоря за това, човече“, отвърнал актьорът.
 


Докато атлетичната звезда от „Игрите на глада“ оплаква проваления си брак, половинката му продължава с изцепките на яхта в езерото Комо.
 


Ден след като излязоха снимки на Майли как се целува с приятелката си Кейтлин Картър – също наскоро разделила се с мъжа си, двете публикуваха видеоклип, на който безгрижно танцуват и се лигавят по време на лятната си ваканция. 
 


Очевидно певицата се опитва да демонстрира колко не ѝ пука за раздялата и да нарани още повече чувствата на половинката си.
 
Веднага след раздялата се появиха какви ли не слухове за причините. Според някои, Лиъм много искал семейство и деца, докато 26-годишната Майли не била готова.
 


 
Според други, на австралиеца му били писнали постоянните изцепки и лиготии на Майли. Чашата преляла на Мет Гала в Ню Йорк, когато Майли не спирала да му облизва лицето пред фотографите, да се отърква в другите гости на партито и да се държи като надрусана тийнейджърка.
 Часове след като беше сниман от папараци, Лиъм направи кратко съобщение в Инстаграм по темата. 

"Здравейте всички. Само едно бързо съобщение, че Майли и аз наскоро се разделихме и ѝ пожелавам единствено здраве и щастие занапред. Това е личен въпрос и не съм правил нито ще правя коментари пред журналисти и медии. Всички цитати, които ми приписват, не са истински. Мир и любов", написа актьорът. Превод и редакция: БЛИЦ