Внукът нас Тодор Живков – Тодор Славков, си купи частен самолет,. С новата придобивка се похвали самият той в социалните мрежи, пише „Телеграф“.
 

Внукът на Тато избрал летателната машина след сериозно проучване и много консултации с експерти в областта. Той закупил самолета от Австрия, където получил най-изгодното предложение. Според запознати, луксозната придобивка надхвърля 1 млн.
 
Дали е изкарал курс за пилотиране или ще ползва личен пилот, Тодор не споделя, но и двете опции също не са никак евтини. Мечтата да се возиш сам в самолет коства между 40 000 и 45 000 хиляди евро, а да си наемеш авиатор – по 5-6 бона на курс.
 
Както БЛИЦ съобщи, инженерът и служител в Агенцията по вписванията Георги Бошнаков, който загина със семейството си при самолетна катастрофа в Северна Македония, е имал разрешително сам да управлява собствената си „Чесна“.
 


След скъпарската покупка името на малък Тошко попада в списъка с 50-те българи, които могат да се похвалят с подобна екстра.
 
По-голямата мистерия, обаче, е как наследникът нас Тодор Живков има толкова сериозни финансови възможности, след като  няма натрупан трудов стаж.
 
Неотдавна самият той се похвали, че фамилията му е наследила достатъчно пари от Тато и повече от 20 години не е изпитвал финансови проблеми. Наследството му било солидно и опитвал да инвестира в две фирми, където е съдружник.
 
Славков притежавал половината от предприятие за производство на водопроводни тръби и дял от още една фирма. Оттам той получавал чисти печалби без да му се налага да работи.