Вече близо година сърцето на родния топмодел Мариан Кюрпанов е заето. Чаровникът, който живее в САЩ и бележи значителни успехи в професията си зад граница, дели леглото си с красива блондинка на име Емили. Запознати издават, че той вече е направил следващата стъпка в  отношенията им, като предложил брак на приятелката си по особено романтичен начин.
Дамата на сърцето му е инструкторка по пилатес и има 13-годишна дъщеря  от предишна връзка. Чаровникът се запознал със сексапилната Емили на парти в Ню Йорк. Той веднага бил пленен от стройната й фигура и красиво лице, та побързал да завърже разговор с нея. Емили не скрила от Мариан, че има дъщеря в предтийнейджърска възраст, но това не го спряло да я ухажва. Топмоделът бил  отворен към детето и то изобщо не му пречело, дори се сприятелили. 

Допреди няколко години Кюрпанов разправяше, че не одобрява брака като форма на съвместно съжителство. Според запознати Мариан дълго обмислял как да предложи на Емили – не искал да изпада в клиширани ситуации, но все пак имал желание моментът да е специален и романтичен. Накрая решил да й предложи по време на ежедневните им тренировки в парка – в края на упражненията коленичил, извадил пръстен с огромен диамант, а случайните минувачи наоколо ръкопляскали от вълнение, пише "Уикенд".

Емили, разбира се,  отговорила с „да” на любимия си, но двойката все още не планирала конкретна дата за венчавката. „Може би ще е другата година, защото не искаме да претупваме нещата. Искаме две тържества –едното в Ню Йорк, другото в България”, обяснявал Кюрпанов пред приятели.