Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл подозира членове на кралското семейство в разпространение на компрометиращи слухове срещу нея, съобщава The ​​Times.

Източникът на изданието изброява няколко случая, за които се твърди, че са станали през 2018 г. в навечерието на сватбата на Меган Маркъл и принц Хари. Тогава се появиха слухове, че принцът се е развикал на гардеробиерката на кралицата, а самата Меган довела до сълзи съпругата на принц Уилям Кейт Мидълтън. 

Според източниците на изданието херцогинята е вярвала, че е попаднала в таблоидите с участието на самата Кейт Мидълтън, принц Чарлз и съпругата му Камила.

„Те (Хари и Меган) вярваха, че хората в двореца са обсебени да съсипят живота им“, - казва източникът на вестник, позовавайки се на членове на кралското семейство.

На 8 март по CBS ще излезе интервю с принц Хари и Меган Маркъл. Очаква се те да съобщят за тормоза, както и за конфликт с придворни и членове на британското кралско семейство.

Преди излизането на интервюто The Times имаше няколко негативни статии за Меган Маркъл. В една от тях херцогинята беше обвинена в носене на обеци, дарени от престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд през 2018 година.

Това е станало малко след убийството на саудитския журналист Джемал Хашкуджи. Мохамед е заподозрян в участие в престъплението.

В друга статия вестникът публикува откъси от имейл от бившия пресаташе на Хари и Меган Джейсън Кнауф. В съобщение от октомври 2018 г. той се оплаква, че херцогинята на Съсекс тормози служителите си. 

След публикацията Бъкингамският дворец заяви, че обвиненията ще бъдат проверени. 
"Таймс" допълва, че придворните щели да "се редят на опашка", за да разкрият недоволството си срещу Хари и Меган.

В същото време Daily Mail Tem и други британски таблоиди призовават интервюто да бъде отменено поради влошеното здраве на 99-годишния съпруг на кралицата принц Филип. На 17 февруари той попадна в болницата с инфекциозно заболяване, след което претърпя сърдечна операция.

Меган Маркъл отрече всички твърдения за малтретиране на служители и заяви, че Бъкингамският дворец използва The Times, за да „разпространи фалшива история, основана на невярна информация“. Тя смята, че публикуването на откъси от старото писмо е било планирано да съвпадне с излизането на интервюто.

Превод БЛИЦ