Президентът на САЩ Доналд Тръмп прие в Белия дом кенийския си колега Ухуру Кениата.

Двамата са обсъдили редица теми, включително сътрудничеството в борбата с тероризма и установяването на търговски и инвестиционни връзки.

В съвместно изявление Тръмп и Кениата обявиха, че са решили да издигнат отношенията между Съединените щати и Кения до "стратегическо партньорство", което ще включва годишен диалог с цел увеличаване на просперитета и в двете страни.
 

Кениата е вторият африкански президент, приет от Тръмп в Белия дом, след нигерийския им колега Мухамаду Бухари по-рано тази година. Американският президент е критикуван, че обръща прекалено малко внимание на този континент, и бе призован да се извини, след като през януари изтече негов коментар в частен разговор за "страни помийни ями" в Африка.
 

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп планира самостоятелна африканска обиколка тази есен. 

Днес тя отново прикова вниманието със стилния си избор на тоалет. Тя беше облечена в типична за нейния стил пола във флорални мотиви и бледорозова близа без ръкави. Първата дама бе подбрала розови токчета. Двете първи дами засадиха фиданка в една от градините на Белия дом, а впечатление правеха токчетата на Мелания. Въпреки скъпия тоалет и високите обувки тя се справи със засаждането на дръвчето.