"Трилър" - песен, която кара почти всеки да затанцува с характерните за нея движения и видео, което веднага започва да се прожектира в главата ти още при първите ноти. Именно този клип е най-успешното музикално видео в историята на бранша и едно от най-иновативните за времето си. Но какво не знаем за него?

Свързано изображение

В свое интервю моделът на "Плейбой" Ола Рей, която играе любимата на Майкъл Джексън в "Трилър“, споделя, че в един от дните се появила напушена на снимачната площадка и целунала Джексън по бузата. Но нещата не приключили там... Той я поканил в съблекалнята си и тя, разбира се, отишла.
 


"Седнахме, поговорихме и тогава ме целуна за втори път, но беше дълга, страстна целувка. След това се съблече пред мен, но няма да разказвам повече. Останалото трябва да прочетете в книгата ми“, казва Рей.
 


Тя за пръв път проговаря за това, какво се е случило на снимачната площадка на "Трилър" и споделя, че "е чакала много дълго време", за да разкаже на света."Интимността с Майкъл ме накара да се чувствам много добре", казва тя. Книгата й все още не е в продажба, но по думите на Рей, ще съдържа много пикантни тайни около връзката й с Краля на попа.
 "Не очаквах нещо такова да се случи, но през тези две седмици, които прекарахме заедно, снимайки видеото, станахме изключително близки", обяснява тя.
 


Признанията на Рей идват 10 години след кончината на Майкъл Джексън и 35 години след излизането на "Трилър". Но историята й има една леко тъжна нотка – след успеха на видеото, тя се снима още няколко пъти за "Плейбой" и участва в няколко филма. Но изведнъж животът й излиза извън контрол.
 


Рей се пристрастила към кокаина, била погълната от депресията, дори се опитала да сложи край на живота си. Не след дълго обърнала гръб на бляскавата си кариера. А сега, 35-години след "Трилър", тя продължава да води съдебна битка за неизплатените хонорари от видеото. Изкарва парите си, подписвайки автографи на музикални сбирки и живее в едностаен апартамент в Лос Анджелис.
 

Едва на 20 години Рей побеждава стотици момичета, за да участва в 14-минутното видео, което по-скоро може да се приеме като късометражен филм. То изстрелва албума на Джексън за 37 седмици на върха на класациите в Америка и продава близо 120 милиона копия, превръщайки го в най-продавания запис на света.

"Бях толкова развълнувана, когато получих ролята. Скачах върху леглото си и крещях", спомня си тя. Споделя, че се тресяла от нерви, когато трябвало да се срещне с Джексън за първи път.
 

"Той се приближи до мен, представи се и после ме прегърна. Миришеше на марихуана. По това време аз не пушех толкова, но приятелката ми, с която живеех, ме посъветва да си дръпна малко за да успокоя нервите си. И го направих. Бях толкова напушена, че Майкъл ме надуши“, разказва Рей.

Моделът си спомня, че Джексън винаги се опитвал да я накара да се смее, но целувката променила нещата между тях. Той се притеснил, защото бил дал обещание на свой приятел, който също харесвал Рей, да не я докосва. Когато тя разбрала кой е този човек, била наистина притеснена.

Рей се срещнала с Майкъл отново месец след снимките на "Трилър" и повече така и не го вижда, но не таи лоши чувства към него: "Той беше много мил и обичащ човек. Много беше забавен. Когато влезеше в стаята, около него витаеше една приятна аура"