Водещата на "По света и у нас" Филипа Иванова се оттегли от БНТ по майчинство. След себе си обаче блондинката е оставила дупка, която от телевизията все още се мъчат изцяло да запълнят.

Говори се, че в новинарския отдел цари напрежение, тъй като не може да се намери нов постоянен титуляр за информационната емисия, защото нямало достатъчно подготвени водещи или пък кандидати, които да се харесат на широката аудитория, пише "Стандарт". 

Откакто Радина Червенова се пенсионира, Иванова се превърна в любимка на зрителите - държи се дискретно и професионално и добре си пасва с екранната си половинка Спас Кьосев.

Твърди се, че настоящата заместничка на Филипа, Аделина Радева, не се нравила от зрителите - не харесвали нейното отривисто говорене. Сега продуцентите се чудели кого да сложат до Кьосев.

Според слуховете самата Радева също не била доволна от сегашната си позиция. Тя приемала воденето на новините като крачка назад, което още повече нажежавало ситуацията в студиото. Но никой от по-младите кадри не бил на ниво, за да заеме титулярно място в новините.