Майката на популярния музикант Калин Вельов – Керка, била доста изтъкната гледачка на карти и кафе, пише HotArena. 
Грижовната родителка си падала по врачуването още по времето на социализма, когато малцина жени се осмелявали да надничат публично в бъдещето, защото подобен вид дейност била строго преследвана  от закона. Дамата разполагала с няколко тестета карти, който сменила с турско кафе, а по утайката му разчитала толкова добре символите, че близките й оставали като втрещени  от чутото.

Керка знаела, че децата й – барабанистът Калин Вельов и дъщеря й, топ дизайнерката Милена Вельова, ги очаква светло бъдеще и живот, в които нищо няма да им липсва, още когато двамата  отсядали всяко лято на ваканция в сел ото на баба им - Пастра, Кюстендилско. Тогава майката хвърлила първ ото кафе на рожбите си и била спокойна за бъднините им.

Когато децата й по отраснали, почнала да гледа на техни съученици, а след това и на приятели. Славата й на изкусна врачка се разнесла из цяла София. Керка никога не вземала пари, защ ото смятала, че дадената й  от Бог дарба няма земна алтернатива и че понеже не е давала пари за курсове по ясновидство, не би трябвало и да взема за врачуване. Ако някой бил много настоятелен, не  отказвала дребни подаръци.