Нов обрат в делото срещу холивудската звезда Кевин Спейси. Съдия от Манхатън отстрани ищец по дело срещу актьора, който е обвинен в сексуално посегателство от 80-те години на миналия век.


Мотивът на съдията Луис Каплан е, че мъжът категорично отказва да бъде публично разкрита самоличността му, а в хода на процеса не е възможно да се избегнат публични показания.

Делото е за обезщетение от 40 милиона долара.

Адвокатите на ищеца с инициали C. D. твърдят, че разкриването на самоличността му ще отключи тревожност и посттравматичен стрес. Засега те отказват коментар на решението на съдия Каплан, но не изключват възможността да обжалват.

От 90-те години досега C. D. е разкрил пред неизвестен брой хора обвиненията си срещу Спейси и е сътрудничил на авторите на статия, публикувана онлайн през ноември 2017 г.

Според съдията Каплан "доказателствата сочат, че C.D. съзнателно и многократно е поемал риска всеки един от тези хора в даден момент да разкрие истинската му самоличност по начин, който би я направил достояние на широката общественост".

Ищецът твърди, че като 14-годишно момче през 80-те години е бил насилен сексуално от носителя на "Оскар" Кевин Спейси. Двамата се запознали в часове по актьорско майсторство в Ню Йорк, които Спейси водел.

Припомняме, че актьорът категорично отхвърля обвиненията.