И през тази есен Нова Броудкастинг Груп продължава да отстоява позициите на медиен иноватор в телевизионния ефир. В праймтайм Нова тв предложи изцяло нови за българския пазар световни формати – „Игри на волята“ и „Маскираният певец“.

Есенната програмна схема е показателна и за ангажимента на компанията да подкрепя българските филми и сериали, съобщават от телевизията. През септември по Нова тв стартира най-новият български сериал – „Пътят на честта“.

Според данните на независимата международна пийпълметрична система Nielsen Admosphere Bulgaria усилията на медията са оправдани, тъй като през октомври Нова тв отново е най-гледаният телевизионен канал сред телевизионната аудитория в активна възраст (18-49 г.).

Данните показват също, че предложеното ново съдържание тази есен се възприема все по-добре от зрителите. Аудиторният дял на телевизията в най-гледаното телевизионно време (17:30-23:59) през октомври е нараснал с 11%, спрямо началото на есенния тв сезон (06 -30 септември).

Същото сравнение, но направено за втората по гледаемост телевизия, показва обратна зависимост – данните за октомври са с 5% по-ниски в сравнение с началото на есенния сезон.