Разжалвания от кралски дейности принц Хари се завърна от Канада във Великобритания, за да изпълни последните си ангажименти, свързани с поредица публични появи, преди да заживее нов живот, пише Монитор бг.


Медиите на Острова разпространиха снимка, на която той слиза от обществен транспорт и носи закачалка със сакото си. Той и съпругата му Меган имат само дни преди да се оттеглят като старши членове на кралското семейство.

Тридесет и пет годишният принц Хари, който е шести поред в наследяването на престола, участва в лансиране на система за оценяване на ефекта от пътуванията със самолет и туристическия престой върху околната среда.

По-рано той се защити от критиките, че пътувал с частен самолет, изтъквайки, че е прекарал 99 на сто от живота си, ползвайки търговски полети, но понякога семейството му се нуждаело от по-сигурно пътуване.

Сега британски медии публикуваха снимки, на които се вижда, че принц Хари слиза от влак на гара в Единбург, като носи каскет на главата си и сак на рамото си, след като е прелетял над Атлантическия океан с търговски полет.

В петък той ще присъства в митичните звукозаписни студиа "Аби роуд" в Лондон на запис на песен на групата "Бон Джоуви" за игрите "Инвиктус", които са за ранени военни ветерани.

Отвъд Океана бащата на Меган Маркъл, Томас отново взриви медиите, като коментира, че е твърде разочарован от поведението на Хари и Меган към британската кралица Елизабет Втора.

Преди дни херцогът и херцогинята на Съсекс публикуваха извънредно изявление на уебсайта си, в което твърдят, че кралицата не притежава думата „royal“ в целия свят.

Това изявление идва, след като са били принудени да се откажат от марката си „Sussex Royal“. Хари и Меган пуснаха ново изявление на собствения си уебсайт, като казват, че нито правителството, нито самата кралица притежават думата „кралски“ в международен план, макар че те ще спрат да го ползват.

Сега Татко Маркъл коментира, че поведението на дъщеря му и на мъжа й показва неуважение към британската кралица.