Декември се оказа много натоварен с участия за звездата на Диапазон Рекърдс. Още от началото на месеца, Мира през ден е имала ангажименти в различни градове в страната, като няколко от участията ѝ бяха и извън територията на България. Само в рамките на седмици Мира обиколи западна Европа и пя в азиатската част на Инстанбул за над 700 гости в престижен сватбен салон.
Певицата посрещна Бъдни вечер в една от най-големите български дискотеки в Брюксел и прекара Коледа в белгийската столица. Приказната украса в града ѝ помогнал да усети коледния дух, независимо че е била далеч от семейството си на празника. Изпълнителката на „DJ, усили“ е била болна и с 39 градуса температура, но като истински професионалист не е позволила този дискомфорт да попречи на изпълнението ѝ. Атмосферата и позитивното настроение на публиката допълнително са я заредили с енергия за участието.

Новата година Мира посрещна в Германия, Берлин, в популярен български бар. Певицата и сънародниците ни са се забавлявали до ранни зори на 1-ви януари. Звездата на Диапазон Рекърдс споделя, че през живота си не е виждала такава заря, както в немската столица.

Един от поетите концерти е бил на косъм да се превърне в животозастрашаващ. Денят след участието на Мира в квартал Картал в азиатската част на Истанбул, Турция преживя поредния атентат на площад Таксим. Звездата от ефира на Фен ТВ е летяла в България буквално минути преди обявяването на военно положение в южната ни съседка.

В началото на 2017-та година Мира си даде заслужена почивка от участия, но работата по нови проекти никога не прекъсва. Изпълнителката от ефира на Фен ТВ подготвя няколко нови и различни проекта, като всички те със сигурност ще изненадат приятно феновете ѝ.