Американският актьор Джони Деп заяви, че бившата му жена Амбър Хърд "му е изгорила бузата с цигара" и е хвърлила по него бутилка, отрязвайки му по този начин един пръст. Скандалът между бившите съпрузи избухна след статия на Хърд през 2018 година в Washington Post, в която жената се определи като жертва на домашно насилие. През 2018 година Джони Деп обвини бившата в клевета. 


Деп твърди, че през март 2015 година между съпрузите е избухнал скандал. Хърд чула, че актьорът иска да сключи брачен договор и "изпаднала в ярост". Когато Деп тръгнал към бара, жена му хвърлила бутилка по него. Той обаче си сипал, тогава тя хвърлила още една бутилка по него, като в резултат му отрязала пръст. След това актрисата изгасила в бузата на Деп цигара.  

В австралийското издание The Blast се появи снимка, направена в австралийска болница няколко часа след семейния скандал. На нея Деп лежи в носила, с изгаряне по бузата и омотан с бинт пръст. Адвокатът на актьора Адам Уолдман заяви, че "именно Деп е бил жертва на домашно насилие". Той добави, че Хърд продължава с нападките и клеветите по адрес на Деп на страниците на The Sun. Адвокатът на Хърд отговори, че всичките обвинения на актьора са "абсурдни, оскърбителни и не отговарят на действителността".  

По думите му, доказателствата за насилието срещу Деп са фалшификация.

Деп иска Хърд да му изплати 50 милиона долара за морални вреди.  

Двойката сключи брак през 2015 година. Година по-късно Хърд поиска развод, който бе финализиран през 2017 година.  

Превод и редакция: БЛИЦ