Диви животни, държани в клетки във фантастично луксозни вили и партита, струващи милиони долари - със затворените барове в Ел Ей, купоните се преместиха по хълмовете на Холивуд, пише Франс прес.

"Когато говоря за тези фиести, не става дума за скромни барбекюта с приятели и роднини в двора, коментира Дейвид Риу, който се бори за ограничаване на шумните нощни сбирки в Меката на киното. Става дума за партита за милиони долари, с лъвове в клетки, с тигри и малки жирафчета, дефилиращи по червения килим!"

"Последствията от тези големи елитни сбирки са доста опасни, защото чрез тях може неконтролируемо да се разпространи заразата от Covid-19-19 из цялата общност", коментира от своя страна кметът на Ел Ей Ерик Гарсети.

Вирусната инфекция обаче не е най-голямата опасност в случая. Миналия понеделник под прелитащите хеликоптери на новинарските телевизии на голям купон с младежи на култовата "Мълхоланд драйв" нахлу полиция. Проехтяха изстрели и един човек беше убит!

Кметът беше упълномощен по спешност да прекъсва електричеството и водата във вилите, разположени до главните буквите на надписа "Холивуд", превърнали се в нощни заведения.

Заради стриктните разпоредби в Лос Анджелис, задължаващи вечерните локали да затварят в 2 часа след полунощ, купонджиите редовно се пренасочват към "хълмовете" след последната сервирана чаша.

И ако пандемията и последвалите ограничителни мерки бяха внесли известно спокойствие в Меката на киното, през последните седмици се вихрят невиждани партита в луксозните вили в Бевърли хилс.

Расте експоненциално и броят на оплакванията на гражданите от нерегламентирания нощен живот. Ако преди пандемията е имало по 10-15 партита през нощите през уикендите, сега техният брой надвишава 50.

Сбирките не се организират от собствениците на вилите, а от притежателите на нощните заведения. Те плащат по 10 хиляди долара на вечер за давано под наем имение.

Купонджиите от своя страна закупуват доста солени куверти. Отново са на дискотека с консумация, но този път разполагат с неописуема гледка към Лос Анджелис и с разкошен басейн. Екстри, които трудно ще получат в който и да било бар по тези места.

Плащаните глоби от 8000 долара за организаторите на подобни празненства не могат да ги изплашат. Те ги включват като присъщ разход, имайки предвид голямата печалба, която ще получат след края на нелегалната сбирка.