Принц Чарлз призна, че гледа забавни видеоклипове в интернет по време на самоизолация, след като се зарази с нова коронавирусна инфекция. Това съобщи в. "Дейли мейл".

Статия за наследника на британския трон беше публикувана в списание Country Life.

В нея Чарлз отбеляза колко са полезни забавните видеоклипове, които според него помагат на хората да не губят сърдечността си в трудни времена, а след това похвали британците за добротата, която проявяват по време на епидемията.

„Младите хора ходят да пазаруват за стари хора, други редовно се обаждат по телефона на тези, които живеят сами, църковните служби записват на видео и изпращат енориаши по електронна поща и, разбира се, видяхме най-доброто използване на технически средства, които позволяват на хората да продължат да работят, да не губят контакт помежду си благодарение на виртуални партита, игри, пеене и едни от най-смешните клипове, които съм гледал“, пише той.

В края на март принц Чарлз се зарази с новата коронавирусна инфекция. Седем дни по-късно стана известно, че се е възстановил. В началото на април принцът се обърна към британския народ и призова за неизбежен край на епидемията.

Превод: БЛИЦ