Наследникът на британския престол принц Чарлз, който е на посещение в Германия, заяви, че е "очарован" от вестта за раждането на детето на херцозите на Съсекс, съобщиха световните агенции.

"Не можем да сме по-очаровани от новината и се надяваме да видим бебето веднага след завръщането си", каза принц Чарлз в Берлин. 

По време на четиридневното си посещение в Германия се очаква принц Чарлз да наблегне на добрите отношения между Германия и Великобритания.

Това е! Меган Маркъл роди! (СНИМКА)

70-годишният Чарлз ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел, а по-късно днес ще участва в официалното тържество по случай 93-тия рожден ден на кралица Елизабет Втора. В родословието на принц Чарлз има германски кралски особи. Утре той ще посети Лайпциг, а в четвъртък - Мюнхен.

Принц Чарлз и съпругата му Камила се срещнаха с туристи и жители на Берлин пред Бранденбургската врата. Камила каза, че е "много развълнувана" от раждането на най-новия член на британското кралско семейство.

Херцозите на Кембридж също казаха, че са развълнувани от новината за новороденото дете на принц Хари и съпругата му Меган.

"С голямо удоволствие и радост посрещам брат си в общността на лишените от сън, каквито са родителите", отбеляза принц Уилям, пише novini.bg.

Извънредно от Острова: Меган Маркъл е…

"Надявам се, че през следващите дни те ще могат да изпитат цялата радост, което новороденото носи със себе си. С нетърпение очакваме да го видим и да разберем как ще се казва", допълни Кейт. Херцозите на Съсекс съобщиха, че новороденото момченце тежи 3,26 кг и че е в добро здраве.

Новината "Момченце е" в техния акаунт в Инстаграм събра над 2,6 милиона харесвания. Хари и Меган решиха да нарушат традицията и засега да не публикуват снимки с новороденото, но ограничен брой фотоси се очакват утре.