Фронтмените на легендарните рок групи "Диана Експрес" и "Сигнал" изпратиха първолаци. Филмовият композитор на столетието Митко Щерев и певецът Йордан Караджов с трепет заведоха внучетата си на първия учебен ден, пише "Телеграф".

Внукът на Митко Щерев - Денис е от най-малката му дъщеря Рая. Той пристъпи прага на 128-о СОУ "Алберт Айнщайн", което се води най-хубавото в техния квартал "Младост", тъй като е член на асоциация "Кеймбридж". Денис от първи клас ще учи английски, а след 7-и ще може да избира между новите специалности като банково дело или бизнес администрация. Любопитното е, че в същото школо е учила и Рая Щерева. Сегашният директор Юлиян Плачков й е бил класен, а заместничката му Венета Мирчева пък е преподавала музика. Първият учебен ден събра автора на "Адаптация" и "Осъдени души" с бившата му съпруга Катя. Тя се върна от Италия специално заради събитието.

Помните ли Аврил Лавин? Пусна се без сутиен и заголи бедра из улиците на Лос Анджелис! (СНИМКИ)


Данчо от Сигнал също бе на празника на първородната си внучка Ния. Тя е от сина му Даниел и почти веднага след раждането й музикантът написа песен за нея. Ния Караджова ще учи в 32-о СОУ "Свети Климент Охридски" в центъра на София. 

В първи клас тръгна и внукът на големия режисьор на любими класики като "С деца на море", "Куче в чекмедже", "Таралежите се раждат без бодли" и "Васко да Гама от село Рупча" Димитър Петров, който на 22 октомври ще навърши 94 години. Малкият носи неговото име и в програмата му са включени часове по японски език, разкри татко му Калин Петров, който е известен музикант от групите "Сленг" и "Акага".

Хайде на бас, че няма да го познаете! Той е известен новинар от bTV и Нова, но на тази ретро СНИМКА е неузнаваем!


За.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и съпругата му Десислава присъстваха на откриването на учебната година в столично училище, където най-малката им дъщеря София е първокласничка. Днес тя е и именичка. За това се похвали самият той в социалните мрежи. "За трети път със съпругата ми Десси изпитахме радостта да изпратим първокласничка - най-малката ни дъщеря София. Вълнението е голямо, колкото и преди години, когато на училище тръгна най-голямата ни дъщеря Гергана. Пожелавам на всички ученици, на техните родилите - много щастие и здраве!", написа Цветанов. 


Сред първолаците тази година са малката дъщеря на Кака Лара - Вая, синовете на певеца Коцето Калки - Теодор и на артистът от "Вездесъщият" и "Откраднат живот" Велислав Павлов - Йоан. които са съученици в Музикалното училище, децата на олимпийската шампионка по лека атлетика Тереза Маринова, Мис Плеймейт 2016 Маги Бадер, Мис България 2010 Ромина Тасевска, водещата Лили Боянова и артистът Александър Сано.