Каква е разликата между легендарните личности и обикновените хора? Може би поне в това, че след смъртта им те не престават да ни учудват. Ето и заслужилата икона на поп културата Мерилин Монро има все още с какво да ни изуми. Наскоро бяха открити нейни снимки, на които тя е бременна. Те са направени на 8 юли 1960 година от приятелката ѝ Фрида Хил, която ги е запазила за себе си до самата си смърт. При това, категорично е отказвала да ги продаде, въпреки окаяното си финансово положение.

Фотосите видяха бял свят, едва след като къщата за търгове Julien’s Auctions ги продаде заедно с други вещи от личната колекция на Фрида Хол. Купувачът бе нейният приятел Тони Майкълс, който наскоро предложил на Фрида да купи снимките, но тя отказала, нежелаейки да разкрива тайната на своята приятелка. 

фотографии беременной Мэрилин Монро, беременная Мэрилин Монро фото

Снимките са направени по време на снимките на филма "Да правим любов", в който Мерилин играе заедно с актьора Ив Монтан. По думите на Тони именно Ив Монтан е баща на детето, а не тогавашният ѝ мъж драматургът Артър Милър.     

фотографии беременной Мэрилин Монро, беременная Мэрилин Монро фото

"За това ми разказа Фрида. Това не са догадки или предположения. Тя е знаела със сигурност, че бащата е Ив Монтан. Тя бе много близка с Мерилин", казва Майкълс. 

фотографии беременной Мэрилин Монро, беременная Мэрилин Монро фото

В крайна сметка Мерилин губи детето. Преди това тя вече е имала три спонтанни аборта, причината за които, според лекарите, е била ендометриоза.  

Превод и редакция: БЛИЦ