На 09.09 от 10:30 в зала Витоша на хотел Marinela Sofia се състоя официалната пресконференция за 9-тото издание на най-мащабното модно събитие в България - Sofia Fashion Week AW 19/20


Организаторите на модния проект, собственикът на Code Fashion TV Мария Бонева, и ПР-ът Ангелина Ангелова, представиха официалната програма и официални гости на пресконференцията - нейно превъзходителство посланика на Индонезия Астари Расжид, гл. секретар на турското посолство Есин Топчу, дизайнерите Антония Стоянова от модна къща Imane, Ради Лазарова – дизайнер на марката Blink, Миглена Каканашева/Мегз, Хрисимира Пърпалова от „Хрисима“ и Ива Екимова, представител на Christian of Roma.

Организаторът на SFW Мария Бонева сподели програмата за четирите тематични вечери:

Първата вечер, с дефилета на Български марки и дизайнери, открива IMANE с дизайнер Антония Стоянова, която е носител на статуетката “Най-добър дизайнер в категория Ready-to-wear” за 2018 на Code Fashion Awards. Нейното ревю ще даде старт на Седмицата на модата с аткрактивен пърформанс заедно с невероятната Мария Илиева и със специалното участие на Алекс Богданска-Петканова и Мис България Славена Вътова.

Втората вечер, посветена на Haute Couture и булчинската мода стартира с нежната и креативна Берна Шабан и Berna Moda.

В третата вечер, посветена на международните марки и дизайнери, завърналата се Албена Александрова и „Рошавата гарга“ правят впечатляващо завръщане на подиума с новия си мултибранд. Именно във вечерта на Световните марки и дизайнери, брандът ще открие с ревю с имена като: CAFE SOCIETY by Albena ALEXANDER, EVIS, CALVIN KLEIN, DONNA KARAN, SONIA RYKIEL, YVES SAINT LAURENT. Международната дипломатическа организаця MIKTA, обединяваща държавите Мексико, Индонезия, Южна Корея, Туриця и Австралия ще закрие с бляскаво шоу.

Последната ексклузивна вечер ще открие любимецът на бълграските булки – Стоян Радичев.

Пред журналистите Мария Бонева сподели и дизайна на модерния „Х“ подиум, както и предстоящия дебют на дизайн за по-пълни момичета от българския бранд Vanitta.

Съпрганизаторът от страна на х-л Маринела и официален ПР на проекта, Ангелина Ангелова сподели детайли за шоупрограмата за всяка от четирите бляскави вечери, като акцентира на откриването на първата вечер с една от най-успешните дами от българската сцена – Мария Илиева. 

За страхотното шоу през всяка от вечерите ще се погрижат и талантливата Боряна Баташова, Мария Кискинова, Вирджиния Събева и Манал Ел Фейтури.

Посланикът на Индонезия в България Нейно превъзходителство Астари Расджит изрази своето вълнение относно успешно продължителното партньорство между послството на Индонезия и най-мащабното модно събитие Sofia Fashion Week (през изминалата година в модния форум се включи един от най-популярните индонезийски дизайнери Геа Пангабеан, която предизвика същински фурор). Този път предстои да се включат две успешни имена – Chossy Latu и Itang Yunazs.

Главният Секретар на посолство на Турция в България Г-жа Есин Топчу, също изрази своята благодарност за партньорството между мащабното модно събитие и Турция и представи резюме за участието на дизайнера Ahmet Özceyhan , който е познат на българската публика с две свои ревюта, състояли се във Военния клуб и посолството на Турция в България.

На пресконференцията ексклузивно модели от новата си есенно зимна колекция представиха успешните дизайнери Антония Стоянова, Хрисимира Пърпалова и Ради Лазарова, които споделиха и актуалните тенденции и вдъхновения, които са включили в новите си колекции.

Дизайнерът Миглена Каканашева запази в тайна детайлите за предстоящото си участие, но представи своята социална кауза – „Активно добро“, кампания за благотворителност, заедно с известни личности, които даряват свои скъпи дрехи, за да могат да достигнат до хора с по-скромни възможности. А събраните пари ще се дарят за благотворителност.

Тук Мария Бонева добави и за, все още пазената в тайна, специален социален проект, който ще засегне темата за околната среда, замърсяването и госрските пожари по света, по един провокативен начин, по идея на един от партньорите на събитието – Бонанза-Бачорски.

Ива Екимова открехна завесата и какво да очакваме от творческия екип на Christian of Roma на Sofia Fashion Week и представи иментата на коафьорите, които ще се грижат за прическите на моделите през 4-те вечери, начело с Александър Филипов.

Всички дизайери, които ще вземат участие в Sofia Fashion Week AW 19/20 можете да видите тук:

17.09

18.09

19.09

20.09

За повече информация за събитието следете: www.sofiafashonweek.com, а билети можете да намерите в мрежата на Eventim, Bilet.bg, VIP куверти на консиерж в Хотел Маринела.