Новозеландската полиция често публикува видеа от дейността на местните полицаи, които описват всекидневните си задължения. Една от тях е Лана Криштън от Окланд. 

Тя била заснемана два пъти, но веднага се превърна в световен хит. Атрактивната полицайка веднага е спечелила хиляди фенове, а някои коментират, че си мечтаят да ги арестува.

Младата полицайка показва как действа по време на акция, глобяване на шофьори или дори какво се случва в съблекалнята й след края на работния ден. Лана признава, че е била леко нервна преди първите снимки. Пред камерата, обаче, се показва като истинска професионалистка и разкрива целия си потенциал, печелейки с външност и характер фенове по целия свят.Татуираната брюнетка не привлича вниманието за първи път. Миналата година тя участва в гонка след шофьор, откраднал кола. Карайки с висока скорост той се удря в друга кола, а шофьорката й е много лошо ранена. Колата й се запалила, а тя се оказала вътре като в капан. 

Лана не се уплашила и смело се втурнала в пламъците, изваждайки навън ранената жена. 
Ранената жена била спасена благодарение на смелата полицайка, Лана - наградена.

Красавицата работи в полицията вече четири години и познава повечето от хората в района си. "Често контактувам с тях, познавам децата и се старая да нямат контакт с лица от престъпния контингент", казва Лана и признава, че по никакъв начин не се впечатлява от известността си.

Превод БЛИЦ