Бритни Спиърс се появи в съда в Лос Анджелис по дело, което все повече заприличва на семейна война между родителите ѝ. Майка ѝ Лин Спиърс се опитва да получи достъп до медицинското ѝ досие, след като певицата беше приета в психиатрична клиника, съобщава tmz.com.
 
Бащата на певицата – Джейми Спиърс, е нейн единствен законен надзорник от 11 години насам. Счита се, че той има основната заслуга за спасяването на живота ѝ през 2008 година, когато тя беше ударила дъното.
 
Майка ѝ иска да получи достъп до информацията, но не иска да става попечител на дъщеря си наравно с бащата. Тя е отседнала в дома на Бритни от седмица, след поредния нервен срив на звездата. Двете, обаче, били отчуждени една от друга през последните 15 години.
 
Лин, обаче, се притеснила от постове в социалните мрежи, че бащата Джейми се опитвал насила да натика Бритни в психиатричната клиника, където тя прекара 30 дни. Според слуховете той дори настоявал да я тъпчат с хапчета – нещо, което всъщност не е възможно.
 
В петък пред съдебната зала се събраха фенове на певицата с плакати „Свобода за Бритни“, „Сложете край на специалния надзор“. Съдът постановил, че звездата трябва да премине през допълнителни медицински оценки.
 


 
Това, което поразило всички, обаче, било състоянието, в което изпълнителката си тръгнала от съда – боса, без обувки и чорапи. Заседанието било закрито заради здравословното ѝ състояние.
 
Превод и редакция: БЛИЦ