Сексимволът на Турция, придобилият световна слава благодарение на сапунки актьор Джан Яман бе глобен 400 евро в Рим за погазване на мерките на италианското правителство за борба с Ковид-19, пише "Монитор". 

Освен това иначе изключително симпатичният млад мъж бе скастрен яко от представители на силите за сигурност за неспазване на постигнатите договорки за недопускане на нарушаване на обществения ред.

Случаят възмути дори началника на полицията в Италия Франко Габриели, който поиска подробен доклад и набеди хубавеляка, че бил „дискредитирал“ усилията на подчинените му да си изпълняват съвестно задълженията.

Но с какво Джан Яман ядоса ченгетата в Рим до степен да му съставят официален акт и да му отрежат квитанцията на сериозната глоба? Актьорът, който се прослави и в Италия чрез сериала „Ранобудна птичка“ или „Птицата на зората“, излъчен по флагмана на телевизиите на фамилията Берлускони – „Канале 5“, е в италианската столица по работа. Тези дни той трябваше да приключи снимките на рекламен клип на компанията за производство на спагети и други тестени изделия „Де Кеко“, чийто режисьор е сънародникът на секс-символа и натурализиран италианец Ферзан Озептек.

Освен това Джан Яман трябваше да има и редица срещи с продуцентите и режисьора на бъдещия пиратски сериал-римейк на сапунката от 1976 г. „Сандокон – тигърът на Малайзия“, в който ще играе главната роля.

Та в Рим турският филмов ас е настанен в намиращия се в центъра на града баровски хотел „Еден“ и според договорката с полицията той е трябвало да поздравява следващите го навсякъде стотици фенове само от балкона на стаята си.

Да, но за да не бъде спрян от охраната във фоайето, завчера вечерта Яман напуска хотела от заден вход и изведнъж се появява сред почитателите си за снимки, ръкостискания и прегръдки. Делириумът на огромната тълпа продължава поне четвърт час, като след това тя е разпръсната с мъка от полицията.

Сега за да се върне в родината си, Джан Яман трябва да плати глобата, а служителите на реда очакват официално извинение за предизвиканите им главоболия и за създадената според тях опасна ситуация за разпространение на коронавирусната инфекция сред множество негови почитатели.

Междувременно стана ясно, че Джан Яман и италианската тв водеща Дилета Леота са първата нова светска двойка на годината, съобщи седмичникът Chi. В днешния си брой списанието документира със снимки на целувки и милувки 5-дневния престой на новия секссимвол на телевизията и социалните мрежи и на красивата блондинка в един и същи хотел в центъра на Рим.Яман беше в Италия, за да заснеме тв реклама под ръководството на прочутия си сънародник, режисьора Ферзан Йозпетек, както и да подпише договора си участие в главната роля в новия сериал за пирата Сандокан.

В профила си в Инстаграм мускулестият левент публикува фотоси от снимачната площадка с Йозпетек, а след това благодари на фенките си с кадър от хотелската си стая в Рим, на който е пуснал най-широката си усмивка и държи в ръка връвчиците на три балона с цветовете на националния флаг на Италия.

В страната на Ботуша актьорът със 7 800 000 последователи в социалните мрежи наруши ограниченията, наложени от пандемията, и излезе от хотела, за да раздаде автографи сред насъбралата се огромна тълпа от негови почитателки. Това докара на най-известния турчин на Апенините глоба от 400 евро за „неспазване на междуличностната дистанция“. Дилета Леота също публикува в профила си снимка от хотелска стая, придружена с откровението: „След един ден работа да намериш букет цветя в стаята си те кара да заспиваш с усмивка“.

Според изданието двамата влюбени са се разделили в неделя сутринта, когато Яман отпътувал обратно за Турция, а Дилета трябвало да се яви на стадиона за тв хрониката от мача „Рома“ - „Интер“.