Световната шампионка по лека атлетика Ваня Стамболова е имала много трудно детство, разкри самата тя в риалитито „Фермата“. След като губи баща си едва на на 14, следващите години след смъртта му били истински кошмар за нея, майка й и сестра й.

Основната причина била липсата на достатъчно средства, с които трите жени да преживяват. Майката на Ваня, учителка по професия, не можела да разчита само на заплатата си, затова й се наложило да се хване и като чистачка. Така, след като приключвала с часовете в училище, отивала да подрежда, мие и мете в различни офиси. По това време Стамболова била ученичка, а сестра й – студентка в първи курс.

Атлетката обаче е благодарна за този период в живота си, защото именно тези трудности я направили по-силна и тя изградила характера, който впоследствие й бил нужен, за да постига успехите на пистата, които многократно я окичиха със златни медали.

Единственото, за което съжалява от онзи период, бил фактът, че докато наблюдавала как майка й се справя мъжки с живота, тя смятала, че няма нужда от мъж до себе си, за да оцелява. Днес гледа на тези си разсъждения като голяма грешка, заявявайки, че колкото и да е силна, жената все пак е нежният пол.