Катето Евро ще получава едва по 200 лв пенсия. Култовата изпълнителка от „Оркестър без име”, неотдавна сподели, че от НОИ й сервирали новината, че може да остане без пенсия заради недостатъчен трудов стаж, пише "Телеграф".

В интервю с Милен Цветков, Катето изплака, че отишла да провери стажа си в поделение в НОИ, където крайно нелюбезна служителка й казала, че има само 12 години стаж и да отиде пак, когато стане на 70.

61-годишната актриса направо се втрещила и се притеснила, че може да остане без пенсия и да разчита на издръжка от сина си Александър на стари години. Нещо притеснително за нея, тъй като е свикнала да се оправя сама в живота.

В крайна сметка от агенцията й се обадили и въпросът доста скоро бил разрешен. Но все пак актрисата трябва да издържи до 67-годишна възраст, преди официално да се пенсионира, а пенсията й ще бъде в размер на 200 лв.

Въпреки трудностите със стажа, звездата не може да се оплаче от липса на интерес. Тя редовно е канена за участия в театъра, игра и в новия български филм „Пътуващо кино”, а и в мюзикъла „Оркестър без име”.

Освен това редовно я викат и в театъра, а освен това неотдавна издаде и книга с готварски рецерти, които имаха голям успех.

Най-много се надявам да ме извикат в някое готварско шоу”, споделя още певицата. Освен работата, най-голямо удоволствие й носи нейната внучка.

„Много обичам  децата и винаги съм предполага, че ще обичам внучето си. На тази възраст вече нито ми се излиза, нито ми се пътува и искам по-често внучка ми е да до мен”, разказва народната любимка.

Катето дори се шегува, че ще припише един ден дома си на нея, тъй като носи нейното име и е кръстена на нея. В момента актрисата живее на село със сина си Александър Кадиев, съпругата и дъщеря му.