След като месеци наред се носеше като клошар из София, Владо Пенев най-сетне се приведе в приличен вид. Актьорът от „Под прикритие” свали размъкнатия анцуг и ватенката, които се бяха сраснали с тялото му, и ги замени с дънки, риза и манто, пише "Уикенд".
Освен това се и избръсна гладко, което значително го подмлади. С дългата си като на Дядо Коледа бяла брада екранният комисар Попов изглеждаше поне с 10-15 години по-стар.   

Онзи ден бившият министър на културата дефилира с новия си имидж в центъра на София. Владо имаше среща в Народния театър и бързаше за нея, изплезил език по жълтите павета. В едната си ръка той стискаше няколко листа, върху които беше изписан текстът за новата му роля. Пенев можеше да бъде взет за неподражаемия проф. Вучков, който е с близо три десетилетия по-възрастен от него.

Времето беше слънчево и топло, но Пенев бе нахлупил на ушите си зимна шапка. Капелата той свали чак когато отиде да каже „здрасти” на група млади актьори пред храма на Мелпомена. Колегите констатираха, че без брада изглежда по-добре и го поздравиха за промяната във външния вид.

Единственото, което 59-годишният артист е запазил от стария си имидж, е плитката на върха на главата му. С нея той е като герой от филма „Шогун”. 

Освежен и подмладен, Владо е и доста поотслабнал. Някога той се подлагаше на тежки диети, но в последните години се беше запуснал и в определени моменти тежеше близо 120 кила. Сега бившият служебен министър на културата не изглежда шишко и нищо чудно близката му приятелка Марта Вачкова да му е подшушнала някой ефективен хранителен режим, предават отУикенд