Красивият турски актьор Джан Яман, известен от „Любов на инат“, „Горчиво и сладко“, „Свободен дух“ и други сериали, ще се превъплъти в митичния пират Сандокан в нова поредица от 8 епизода.


Той ще наследи ролята от легендарния индийски актьор Кабир Беди, който се превърна в световна мегазвезда с едноименния филм от 1976 г., а мнозина в киносредите твърдят, че 31-годишният Джан физически много прилича на него.

Очаква се снимките за 8-те 50-минутни серии да стартират през лятото на тази година като италианска продукция на Lux Vide.

„Започва подготовката за Сандокан“, написал е мускулестият левент от Истанбул в своя профил в Инстаграм, публикувайки кадър, на който поразително напомня за персонажа, създаден навремето от Кабир Беди.  

Бъдещият сериал със сценаристи Алесандро Сермонета и Давиде Лантиери е вдъхновен от приключенските романи за пирата Сандокан на писателя Емилио Салгари, но претворени в модерен ключ.

Героят много пъти през годините е интерпретиран в различни филми, анимационни серии, телевизионни продукции, комикси. Сандокан е образ на пират джентълмен.

Описан е като висок, мускулест и много привлекателен мъж, който геройски се бори срещу британския колониализъм за свободата на своето малко кралство.

Според една широко разпространената теория името Сандокан е заимствано от Салгари от името на крайбрежен град в североизточната част на Борнео – Сандакан, което означава „залог с изтекъл срок“.

Пристанищният център бил оставен на местния губернатор като залог от султана – обезпечение на заем, който владетелят никога не изплатил...

Самият актьор Джан Яман описва себе си като перфекционист, влюбен във всичко онова, което прави. Свързват името му с не една и две турски актриси, но към днешна дата той декларира:

„Отношенията не могат да се планират, защото ако го направиш, животът ще те изненада. За момента съм сингъл, но като всеки друг бих искал да имам връзка“.