Краля на попа пази дистанция от тълпите

Бодигард разказва за странностите на звездата

Oще преди 20 години Майкъл Джексън носеше маска, сякаш бе в очакване на смъртоносна пандемия. На публични места Краля на попа редовно взимаше предпазни мерки.


Певецът с екссъпругата си Деби Роу

Тогава мнозина бяха убедени, че мегазвездата иска да прикрие несполучливите операции на носа си, но днес един от бодигардовете му – Мат Фидес, лансира различна версия.

През 2000 г. Джексън наистина прави неуспешна ринопластика, довела до очебийна деформация на носа му. С това се свързваше и факта, че звездата започна да се появява на обществени места със защитна маска, която скриваше половината му лице.Сега обаче, бившият бодигард на звездата, работил с Майкъл в продължение на много десетилетия, твърди, че певецът носел маска, не заради деформирания си нос. Според Мат Фидес, още тогава Джаксън се страхувал, че светът ще преживее ужасна пандемия.

Тъй като пътува непрекъснато и постоянно се срещна с много хора, Джако предприема защитни мерки за здравето си.

На второ място, Майкъл се интересувал от най-различни научни теории и смятал, че човечеството наистина е изправено пред голяма епидемична опасност.

“Хората го приемаха като извънземен, но той не обръщаше внимание на това. Мисля, че ако днес беше жив, щеше да каже: “ Аз ви предупреждавах! „, казва Мат, цитиран от “The Sun”.


Майкъл Джексън се пази от почитателите си

Миналата есен, преди да ни сполети коронавирусът, Мат Фидес имаше друго обяснение за това, защо Майкъл Джексън често криел лицето си. Тогава бодигардът на звездата за първи път разказва за някои странности на бившия си работодател пред изданието “Metro”.

Кралят на попа се стараел всячески да изглежда загадъчен в очите на журналистите и публиката си. Джако бил убеден, че ако магията изчезне, ще изчезне и интересът към него.

Затова носел маски на лицето си и поставял лепенки на носа и пръстите на ръцете си. Искал животът му да бъде най-голямата загадка на Земята.

Бившият телохранител на звездата споделя, че инак, у дома, Майкъл бил съвсем нормален човек, но знаел как да манипулира медиите и какво трябва да направи, за да е на първите страници на вестниците. Това била причината Джексън да крие и сексуалната си ориентация, за да подгрява интереса на публиката.

Певецът не искал “да разстройва феновете си и да разбива мистичната илюзия около себе си”, казва Мат Фидес.