Миглена Каканашева закрива модната си марка "Мегз". Това съобщи самата тя в социалните мрежи в дълъг и откровен пост, пише Стандарт нюз. 


Дизайнерката твърди, че е взела това решение след дълго мислене, защото "времето е различно и казва сбогом на този период от живота си".

Говори се обаче, че Мегз години наред хитрува, избягвайки ДДС за продуктите си, като непрекъснато е регистрирала нова фирма в момента, в който предишната е достигала лимита за регистрация по закона за ДДС.

Твърди се още, че тя не се е издължавала на подизпълнителите си за възложени от нея шивашки услуги. В допълнение дължи на държавата данъци, осигуровки и други налози. На всичкото отгоре клиентите й били недоволни от качеството на стоките й.  

Ето и официалното изявление на Мегз в Инстаграм:

"Скъпи приятели, на 22.01.2011 създадох сайта ни www.megz.eu. Сега на 22.01.2021 ще станат 10 год от съществуването му и на тази дата ще го затворя.

Това, което беше MEGZ тези 10 год, вече не е това, в което вярвам. Аз съм различна, времето е различно и казвам сбогом на този период от живота си. Няма да спра да съм дизайнер. Ще продължите да виждате креативната ми енергия в други проекти, които скоро ще създам и за които ще ви разкажа. Няма да спра и да произвеждам, напротив. Това е решение, обмисляно и планирано доста отдавна.

Смело съм стъпила на всичко, което градих 10 години, не затварям него. Дори не казвам сбогом и на MEGZ. Само на формата под, която тя работеше. Един ден, ако го усетя, ще го създам по друг начин.

През оставащите дни до 22.01 ще разпродам всичко, което имаме на склад и сайта ще изчезне. Разгледайте - може да си намерите някоя находка.

Имах звездна кариера. Успехите си в нея измервах предимно в цифрови рекорди. И докато не видех сайта паднал от трафик, или докато не счупех собствения си рекорд от предната колекция, не можех да дишам.

Имаше много вълнуващи моменти. Като когато станахме 3ти по продажби в графата бутици на международния гигант ASOS.

Или когато при случайна среща на Руския бал Miss Universe Great Britain толкова много се влюби в роклята ми, че излезе на едно от представянията си на световния конкурс Miss Universe с нея. Или когато спечелих менторска среща с екипа на LVMH и великия Карл Лагерфелд.

Станахме най-младият бранд, печелил Златна Игла. Създадох първите инфлуенсъри в България чрез проекта си MEGZ ANGELS. А после най-голямата медия в страната ни създаде риалити по него - INSTAQUEEN.

Направих и имах още купища неща, но никое от тях нямаше да съществува, ако бях сама. Целият ми екип и семейството ми са движещата сила на всичко, което виждате от мен. Те са номер 1, не хора - машини, страхотни.

Най-много, обаче, дължа на най-великата жена в моя живот  -майка ми. Не знаете през какво сме преминали заедно.

То дано и аз никога вече не си го припомням. Това е приятели. Благодаря ви с цялото си сърце, че вярвате във всичко, което правя. За мен е привилегия да творя и работя за вас".

 

 

Копирано от standartnews.com