Знаете ли, че с едно простичко движение всеки ден може да стимулирате тялото си, да го тонизирате и освежите. Досетихте ли се кое е? Да, става дума за протягането.

Сутрините са най-важната част от деня и много често начинът, по който се събуждате, определя настроението ви за целия ден. Така че започнете още от сутринта. Няколкоминутно разтягане, като се събудите, е достатъчно, за да подготви тялото ви за предстоящия ден. Щом отворите очи, докато още си лежите, се протегнете хубаво, бавно и внимателно. После, без да бързате, седнете на ръба на леглото. Не правете обаче резки движения, за да предотвратите неприятни травми.

Защо зъбите понякога стават жълти и как да си помогнете
 
Мускулите, които се разтягат веднага след събуждане, допълнително се снабдяват с кислороди се освобождават от токсините, които са се натрупали в тях през нощта. Това ще повиши и координацията, умственото и физическо ниво на енергия в тялото ви. През деня, докато сте на работа и стоите на бюрото и пред компютъра само в една поза, без много да мърдате, също имате нужда от движение. Тук протягането също може да ви свърши чудесна работа, за да се отпуснете и релаксирате.

5 напитки, които помогнат при подуване на корема

Дори малките деца обичат да се протягат, тъй като без да го осъзнават, получават оздравителен ефект за целия си организъм. Поемете дълбоко въздух на стола и след това направете дълбоко издишване, все едно въздъхвате с облекчение.

Повторете няколко пъти и протегнете ръце нагоре. След това ги отпуснете надолу, като че ли изтръсквате от тях нещо. Протегнете се после надясно, наляво и назад.

Разтягането на гръбнака, което се получава при протягането, стимулира работата на вътрешните органи, както и кръвообращението.