Топла свинска пача
3-4 броя свински крачета
1-2 броя уши
10-на зърна черен пипер, сол
Приготвяне:
Крачетата и ушите се почистват и измиват основно
Заливат се с около 3 л. студена вода, включва се котлона и когато завират се отпенват
Прибавят се зърната черен пипер и сол (малко, защото половината вода ще изври), намалява се степента на котлона и затварят да се варят - докато месото се "разкапе" - крачетата се "разпукват" и като се побутне с лъжица месото само пада от тях
За това време бульонът е станал достатъчно силен
Изваждат се крачетата и ушите, охлаждат, обезкостяват; месната част се нарязва на ситно и връща в бульона
Кипва се още веднъж. Тук по желание може да се прибави една лъжица брашно, размито с вода, не толкова да сгъсти чорбата, колкото да и "замътни" цвета
При сервиране счуканият чесън с оцета са задължителни, а червения лют пипер - по желание.
Последвайте ни
0 Коментара: