Мадрид, Испания
09 Ноем. 2012, 10:08
18446 прочита
0 коментара
Ново проучване на учени от университета в Мадрид показва, че има най-малко осем сериозни здравословни причини червеното вино да се приема в умерени количества.
<span style="font-size: larger">На първо място червеното вино намалява холестерола. Според ново проучване на учени от университета в Мадрид червеното вино намалява с 9% нивото на лошия холестерол. <br />
<br />
Освен това подобрява здравето на сърцето, благодарение на полифенолите в червеното вино, които запазват гъвкавостта на кръвоносните съдове и предотвратяват риска от съсирване на кръвта.<br />
<br />
Третата причина за полезността на червената напитка е способността да регулира нивото на захар в организма. <br />
<br />
Номер четири – повишава умствените способности, поддържа остротата на ума и предпазва от развитие на Алцхаймер.<br />
<br />
На пето място червеното вино се бори с настинките. Изследване показва, че тези, които пият по 14 чаши вино на седмица, намаляват риска от вируси с 40%.<br />
<br />
Шесто – предпазва от рак. До това заключение достигнали учените от Университета на Вирджиния. Те установили, че в ресвератрола, чудесен антиоксидант, съдържащ се в люспите на гроздето, има силата да разруши зародиши на ракови клетки.<br />
<br />
Седмото полезно свойство на червеното вино е особено интересно за вниманието на жените – намалява теглото. Червеното вино има съставки, които потискат растежа и узряването на мастните клетки.<br />
<br />
Осмата добра причина да пиете червеното вино е, че не се използва само за пиене, но и за готвене. Виното се използва в кухните на много жени по света, които използват напитката за приготвяне на сосове.</span><br />
0 Коментара: