Продукти:
800 г агнешки врат без кост
2 кг картофи
2 връзки пресен лук
60-70 г масло, разтопено
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка черен пипер
2 чаени лъжички червен пипер
50 мл водка
4-5 щипки пресен джоджен
1 щипка сух розмарин
½ щипка чубрица


Приготвяне:
Измийте добре месото под течаща вода и го отцедете. Намажете го обилно със ситно нарязаните и стрити подправки, както и със солта. Оставете го за около 30 минути да почине и да поеме ароматите на подправките. Разтопете маслото, залейте го с него, както и с водката. Завийте го с фолио. Поставете го в тава за печене. На дъното налейте 1 и ½ чаши гореща вода и печете в загрята на 160-180 градуса фурна за 2 часа.

След това махнете фолиото, добавете нарязаните на едри кубчета картофи и ситно нарязания пресен лук. Долейте още малко вода и мазнина, ако е необходимо и върнете във фурната. Печете до готовност на картофите и до златиста коричка на месото. При необходимост от време на време обливайте месото с мазнината, за да стане коричката по-хрупкава.