Простите и бързи рецепти много често притежават огромното очарование на домашния уют, пише Menumag.bg.

Необходими продукти за 4 порции

1 връзка пресен лук
2 с. л. зехтин
100 мл. вода
400 гр. консервирани домати
½ ч. л. риган
½ ч. л. пушен червен пипер
4 яйца
 сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
 сирене
 маслини
 зелен лук


Начин на приготвяне

1. 
Зехтинът се загрява и в него се слага да се задуши лукът за 1 мин. Налива се горещата вода и се слагат доматите. Подправя се със сол, риган, черен и пушен червен пипер.

2. След като сосът покъкри 5-6 мин., в него внимателно се чукват яйцата и съдът се затваря с капак. Оставя се на много тих огън за 4-5 мин. или докато яйцата се забулят.

3. Сервират се в купички заедно с лъжица от соса и се гарнират със ситно нарязан лук, сирене и маслини.