Рецептата е една от най-лесните за турско пиде. Най-хубавото е, че продуктите не са толкова скъпи и всеки може да се поглези, пише zajenata.bg.

Тази рецепта я знам от едни приятели, които живеят в Истанбул.

Наскоро им бях на гости и те ме нагостиха с тази страшна вкусотия.

Помолих ги за рецептата и те ми я дадоха.Сега реших да я споделя с вас.

Ето ги продуктите за това кулинарно изкушение:

2 ч.ч. хладко прясно мляко

2-3 щипки захар1 пак. суха мая


брашно, колкото поемесол

кашкавал

масълце

В пр. мляко сложете маята и захарта. Добавете брашното и солта. Омесете тесто и оставете да втаса. След половин час тестото трябва да е готово.

В него сложете масло и кашкавал, предварително нарязани на парченца.Оформете топка. В средата направете малко кладенче.

След 20-ина минути изпечете пидето. Пидето с кашкавал е най-вкусно, когато се консумира веднага след като се изпече.

Може да се сервира с кана айрян.